Verkoop jezelf met Odoo. Vertel wat het oplevert!

Het ERP-pakket Odoo is uitermate geschikt om uw offertes te beheren. U kunt deze aanbiedingen perfect koppelen aan uw prospects en klanten. De nadruk bij deze aanbiedingen ligt meestal bij wat de kosten zijn van de dienst of product welke u levert. Dit kan anders door ook de opbrengsten voor uw prospects te specificeren. Hiermee maakt u duidelijk wat het oplevert en dat kan voor afnemers nu net het grote verschil maken tussen de complexe aanbiedingen van uw concurrenten. Wel zo eenvoudig. Tevens stuurt u uw offerte gesprekken naar de voordelen van uw klanten en dat praat een stuk makkelijker.

Wat levert een investering de klant op?

Binnen bepaalde markten is het erg belangrijk dat de klant wordt overtuigd dat zijn investering wat gaat opleveren. Als je bijvoorbeeld schoenen verkoopt wil een klant fijn op de schoenen kunnen lopen. Dit is uiteraard een gevoel en beleving en niet meteen in geld uit te drukken. Er zijn echter ook diensten en producten welke formeel gezien over een wat meer economische basis worden besloten en dan kan het kwantificeren van de opbrengsten de prospects helpen om voor jouw diensten of producten te kiezen.

U verkoopt bijvoorbeeld websites aan klanten. Een website is voor deze klant een enorme investering qua tijd en geld. Uiteraard speelt een goed gevoel over de website een grote rol in het besluitvormingsproces van de klant en geeft het zijn bedrijf een bepaalde status mee.

Indien je extra kan beargumenteren dat de klant extra omzet krijgt en hiervoor minder werk hoeft te doen en dit hem een x-bedrag aan geld oplevert, geef je allicht de prospect net dat extra zetje mee om voor jouw te kiezen.

Een goede verkoper schat uiteraard in welke argumenten voor de betreffende klant het belangrijkst zijn. Gemak, voordelen, status, beleving, betrokkenheid. Toch!!??

Opstellen offerte in Odoo met de voordelen

Met de implementatie van Odoo kunnen klanten enorme voordelen halen. Dit omdat zij eenvoudig gaan werken. In de bespreking met onze klanten maken wij vaak een bedrijfssan. Met de bedrijfsscan inventariseren wij het voordeel voor de klant. In de rest van het project gaat het daarna vaak over de kosten van de implementatie als dit traject niet goed wordt aangestuurd en dan heeft de klant soms moeite om een goede beslissing te nemen.

Daarom nemen wij de voordelen van de bedrijfsscan mee op de offertes. Deze werkwijze spraak sommige van onze klanten zo aan. Dat zij dezelfde manier van werken zijn gaan hanteren.

De module maakt een productcategorie periodiek aan en alle producten met deze interne categorie zullen op de offerte verschijnen bij de jaarlijkse opbrengsten /kosten. Uiteraard is dit voor u specifiek aan te passen.

Nu ziet de klant welke eenvoudig wil gaan werken een investering van 15000 in het eerste jaar met periodieke kosten van 7500. De opbrengsten zijn echter 25000 euro. De implementatie heeft zich binnen 1 jaar terugverdiend. Als u dit te optimistisch vindt, dan is onze ervaring dat dit juist te conservatief is op een gemiddelde klant met 25 gebruikers welke Odoo gaat implementeren.

De opbrengsten zijn in het offerte overzicht duidelijk zichtbaar

Om uw verkoper goed te ondersteunen worden de opbrengsten ook inzichtelijk gemaakt in het offerte overzicht en kunnen zij in het contact met uw prospects en kanten hier steeds over beginnen.

Op deze manier bereikt u dat zij zich ook richten op de voordelen van de klant en gaat de tijd welke business consultants besteden om de voordelen te kwantificeren niet verloren.

Als u de implementatie vervolgens gaat uitvoeren als een project binnen Odoo kunt u deze opbrengsten ook bewaken middels project management voor uw klanten.

Vertel mij meer over projecten in Odoo

Overtuig je klanten verkoop met Odoo

Odoo is als CRM oplossing uitermate geschikt om je offertes te beheren en gewoon de opdrachten binnen te halen.

Met onze aanvullende module heeft u een stapje voor op uw concurrenten welke alleen op kosten moeten concurreren. Overtuig uw klanten van het voordeel en ze zullen minder op de kosten letten. U levert toegevoegde waarde.

Odoo – inzicht in één overzicht

Wij maken gebruik van Odoo, open source ERP software bestaande uit modules waarmee de functionaliteit in alle lagen van het bedrijf kan worden geoptimaliseerd. Zodoende wordt er een basis gecreëerd om groei te faciliteren voor nu en in de toekomst. De modules kunnen geleidelijk worden toegepast binnen uw bedrijf voor een gestroomlijnde implementatie. Alle modules zijn gekoppeld en werken samen als één applicatie. U kunt het bedrijfsproces in een overzicht aansturen en bijsturen.

Odoo logo