Orderresultaat maakbedrijf productiebedrijven in Odoo

Orderresultaat maakbedrijf. Het is voor productiebedrijven in de maakindustrie belangrijk om te weten welk resultaat er met orders wordt behaald. Hiervoor is een vereiste dat er met een goede calculatie wordt gewerkt. Deze dient vergeleken te kunnen worden met de nacalculatie. Hierdoor krijgt men beter inzicht in de waarde van de voorcalculaties. Ook is simpelweg inzicht nodig in wat men daadwerkelijk verdient.

Wij maken een orderresultaat met een vergelijking tussen de voorcalculatie en nacalculatie in Odoo eenvoudig om te realiseren.

Orderresultaat uitdraaien vanaf de verkooporder

U heeft een verkooporder opgeleverd. Graag wilt u inzicht in het resultaat van de order (Voorcalculatie vergelijking met de nacalculatie). Binnen Odoo maken wij dit mogelijk.

Het overzicht voor en nacalculatie kunt u benaderen vanaf de verkooporder. U heeft in het voorbeeld een verkooporder met 1 inkoop op order en 3 productieopdrachten en 3 facturen en wilt het resultaat ervan weten.

Verkooporder met productieopdrachten en inkopen in Odoo
Verkooporder met productieopdrachten en inkopen in Odoo
 

U kiest vervolgens voor afdrukken en dan het rapport VC NC, welke ook meteen het orderresultaat laat zien

Uitdraaien vergelijking voorcalculatie met nacalculatie in Odoo
Uitdraaien vergelijking voorcalculatie met nacalculatie in Odoo
 

Dan zal het rapport “Voorcalculatie met vergelijking met de nacalculatie” verschijnen.

Overzicht gemaakte inkopen op een verkooporder in Odoo
Overzicht gemaakte inkopen op een verkooporder in Odoo

 

Allereerst ziet u de kosten, welke u op de verkooporder hebt geboekt. Deze vaak zijn niet binnen een productieopdracht te boeken, echter bepalen wel het resultaat van een verkooporder. Wij adviseren onze klanten om de productie calculaties zuiver te houden. Boek alleen kosten, welke rechtstreeks met de productie hebben te maken.

Een belangrijke reden hiervoor is dat wij de integratie van Odoo met CAD CAM in de toekomst voor u eenvoudig willen houden.

De vergelijking met de voorcalculatie met de nacalculatie in odoo per productieopdracht
Voorcalculatie vergelijking met de nacalculatie per productie in Odoo

 

U ziet vervolgens per productieopdracht, o.a. halffabrikaten of herstelkosten kunnen in Odoo per productieopdracht worden ingedeeld. Het verschil tussen uw voorcalculatie (calculatie) en de kosten welke u heeft gerealiseerd. In principe kunt u deze analyse ook per productie onderdeel uitdraaien. Met deze kennis kunt u uw calculaties binnen Odoo beter maken.

Het orderresultaat van de productie voor een maakbedrijf samengevat in Odoo
Het orderresultaat van de productie voor een maakbedrijf samengevat in Odoo

 

Aan het eind ziet u per onderdeel wat de kosten zijn en de opbrengsten. Uw winst is dan inzichtelijk.

U maakt binnen Odoo vlot een voorcalculatie

Inkopen op order. Wij maken dit mogelijk voor handels en productiebedrijven in Odoo. Volg de voortgang van uw inkopen en externe bewerkingen in Odoo.

U kunt inkopen op order maken

Productiebedrijf binnen de maakindustrie ga Odoo gebruiken

Eenvoudige software voor maakbedrijven

U ziet het binnen Odoo kunt u vlot uw orderresultaat uitdraaien. Wij kunnen de opbouw van uw calculaties en de behoefte aan inzicht in uw order en projectkosten voor u vlot aanpassen, zodat dit passend is binnen uw bedrijf. Met deze module als basis geven wij u een goed voorbeeld wat wij voor onze klanten vanaf de basis meteen kunnen aanbieden.

Wij begrijpen dat het proces om tot een goede calculatie met de daarbijhorende nacalculatie niet eenvoudig is. Onze consultants hebben echter ervaring met verschillende maakbedrijven en kunnen u goed ondersteunen om dit vlot te realiseren.

Neem contact met ons op en u zult zien dat u vlot met Odoo aan de slag kunt.

Contact