Onderhanden werk (OHW) voor productie Odoo

Het onderhanden werk. De bepaling van de waarde van de productie kan binnen maakbedrijven een ingewikkelde klus zijn.  Deze waarde kan voor uw bedrijf namelijk van grote invloed zijn op het periode resultaat.  U wilt graag goede en betrouwbare cijfers welke u vlot uit uw ERP - systeem kunt halen.

Binnen Odoo kunt u vlot uit de definitie van uw onderhanden werk (OHW)  deze uitdraaien voor uw administratieve administratie.

Tevens kunt u dit per referentiedatum uitdraaien, zodat u de ontwikkeling van het onderhanden werk (OHW) goed kunt volgen over de tijd.

Uitdraaien OHW actueel

Lopende productieopdrachten in Odoo
Lopende productie opdrachten in Odoo

 
U ziet nu de lopende productieopdrachten in Odoo. Vanaf deze opdrachten kunt u het rapport Onderhanden Werk (OHW) uitdraaien. Ga hiervoor na actie en kies het rapport OHW.

Uitdraaien Onderhanden Werk (OHW)
Menu optie Onderhanden Werk (OHW) bij de te printen rapporten

 
U ziet netjes het OHW werk, zoals deze nu binnen Odoo is geregistreerd. Tevens zit u per productieopdracht het OHW gesorteerd per order. Indien u vreemde zaken tegenkomt, dan kunt u binnen het project resultaat van de order dit verder uitzoeken.

Rapport onderhanden werk eenvoudig in Odoo
Rapport onderhanden werk eenvoudig in Odoo

 

Uitdraaien OHW per referentiedatum

Uitdraaien OHW per 27 November in Odoo 2018
Selecteer OHW per 27 november 2018

 

We hebben de kosten op 27 november op de productieopdrachten geboekt en tevens een nieuwe opdracht aangemaakt. De verwachting is dat het OHW per 27 november 2018 leeg is.

OHW per 27 november 2018 in Odoo
OHW per 27 november 2018

 

Klopt we hebben geen OHW op 27 november.

Uitdraaien OHW in Odoo per 28 November 2018
Selecteer OHW per 28 november 2018

 

Als we dan het OHW gaan bepalen voor 28 november, dan krijgen we in principe alle boekingen op 27 november mee. Dan zullen er wel kosten staan op het OHW en ook het extra gemaakte productieopdracht.

OHW per 28 november 2018 in Odoo
OHW per 28 november 2018
 

Het klopt. We hebben nu kosten zichtbaar op de lijst welke vandaag zijn geboekt.

Advies rapportage Onderhanden werk (OHW)

In principe kunt u binnen Odoo vrij eenvoudig het OHW uitdraaien per referentiedatum. U heeft hiermee controle over de waarde en de voortgang van uw productie. Uiteraard dient u dan wel alle boekingen correct in Odoo uit te voeren en moeten onze consultants met u overleggen over de wijze waarop u het onderhanden werk wilt waarderen.

Graag helpen wij u met het eenvoudig werken met Odoo

Wij willen ook ervaren dat OHW makkelijk te beheren is