Koppel issues aan taken in Odoo

Binnen de module projecten van Odoo kan je issues aanmaken en taken vanaf projecten.  Er is echter geen koppeling aanwezig tussen de issues en de taken.  Wij zorgen ervoor dat onze klanten deze kunnen koppelen.

Taken en Issues

In de projecten module van het erp pakket Odoo kan je prima werken met taken en hierop de voortgang binnen projecten monitoren. Ook is het mogelijk om issues welke klanten melden met je werkzaamheden te noteren en te loggen. Van issues kan je ook de voortgang bewaken en eventueel je werkzaamheden loggen.

Het kan ook handig zijn om de werkzaamheden op je issues te kunnen volgen en dat realiseren wij door een issue aan een taak te kunnen hangen. Tevens kan een taak meerdere issues behandelen en oplossen.

Dit maakt het mogelijk om met 1 planning te werken en vanaf de taken de issues te gaan plannen en beheren. Dit maakt alles wel zo eenvoudig

De issues kunnen worden gebruikt als aandachtspunten welke klanten en/of consultants melden, waarbij een beslissing kan worden genomen om bijvoorbeeld de issue niet op te pakken, uit te stellen of in te plannen middels een taak. Indien een issue is gekoppeld aan een taak wordt deze bij het project management meegenomen en kan op de voortgang worden gerapporteerd. U logt en rapporteert uw bevindingen op issues en voorkomt hiermee dat deze dubbel worden opgepakt of herhaaldelijke discussies. Binnen Odoo kunt u verwijzen naar besluiten welke in het verleden zijn gemaakt.

Met deze werkwijze kunt u tevens uw interne en externe issues voor uw ISO-certificering managen, zoals sommige van onze klanten doen.

Projecten dat willen wij ook beter administratief managen

Koppelen een taak aan een issue

Om een taak te koppelen aan een issue gaat u naar een issue welke nog geen gekoppelde taak heeft. In het voorbeeld heeft het migratiescript van Odoo8 naar Odoo10 bepaalde velden niet meegenomen. De betreffende consultant heeft genoteerd hoe hij dit heeft opgelost, echter deze oplossing dient nog in de standaard migratie te worden meegenomen. Hiervoor wordt er een taak aangemaakt binnen het project Upgrade Odoo 10 voor onze klanten met de opdracht om de Ids uit te zoeken.

Dit issue is nu ingepland om te worden opgelost. Er had ook kunnen worden gekozen om dit issue te laten rusten, omdat er een workaround is gevonden en dan wordt deze aan het item gekoppeld, zodat een andere consultant welke een migratie uitvoert deze workaround kan toepassen als hij met hetzelfde issue wordt geconfronteerd.

Vertel mij meer over het managen van items

Issues zichtbaar vanaf de taak

Indien de uitvoerder van de taak in Odoo naar de taak gaat, kan hij zien welke issues er dienen te worden opgelost en welke aan de taak zijn gekoppeld.

De issues kunnen vanaf de taak worden geopend en de status kan worden aangepast.

Deze aanpassing van status kan eventueel aan de status van de taak worden gekoppeld en daarnaast maken wij als eenduidig is gekozen om issues vanaf taken op te lossen het boeken van uren op issues voor onze klanten niet meer mogelijk. Dit zorgt voor dat Odoo eenvoudig in het gebruik blijft en de gebruikers worden gestimuleerd om de juiste zaken te doen.

Odoo projecten de oplossing voor het managen van issues en taken

Met de projecten module van Odoo heeft u een goede oplossing om issues en taken te beheren.

Indien u op een eenduidige manier wil gaan plannen kan het voor u logisch zijn om issues aan taken te koppelen, zodat u alleen taken hoeft te plannen binnen uw projecten module en hiermee ook beslist aan welke issues u wilt gaan werken. Uiteraard moet wel de eenvoud bewaard blijven. U heeft niks aan een grote hoeveelheid functionaliteit, welke alles alleen maar complex maakt.

Graag helpen onze consultants u met een goede aansturing van uw projecten in Odoo.

Odoo – inzicht in één overzicht

Wij maken gebruik van Odoo, open source ERP software bestaande uit modules waarmee de functionaliteit in alle lagen van het bedrijf kan worden geoptimaliseerd. Zodoende wordt er een basis gecreëerd om groei te faciliteren voor nu en in de toekomst. De modules kunnen geleidelijk worden toegepast binnen uw bedrijf voor een gestroomlijnde implementatie. Alle modules zijn gekoppeld en werken samen als één applicatie. U kunt het bedrijfsproces in een overzicht aansturen en bijsturen.

Odoo logo