Kenmerk uw relaties als prospect of klant

Met een extra optie "Is een prospect" voor uw relaties blijft uw klantenbestand zuiver voor alleen klanten en geeft u uw verkoop de mogelijkheden om met prospects te werken.

Hoe houdt u uw klantenbestand in Odoo zuiver?

Uw afdeling productie, service en/of inkoop werken met uw klantenbestand en deze bevatten klanten welke daadwerkelijk zaken bij u bestellen. Uw verkoopafdeling is hard aan het werk om nieuwe klanten te werven en maakt nieuwe relaties aan in Odoo. Deze relaties zijn voor uw bedrijf echter nog niet echt klant. Ze hebben nog niks besteld en het kan zijn dat uw verkoopafdeling slechts eenmaal contact heeft met de betreffende relatie. Zonder duidelijke scheiding in relatiesoort kan uw klantenbestand vrij vlot verouderen.

Hoe houdt u nu uw klantenbestand zuiver? Een extra database gebruiken voor alleen uw prospects! Nee dat zou jammer zijn, want dan verliest u de kracht van Odoo dat alles in 1 is.

Kan dit niet eenvoudiger worden opgelost?

Extra optie is een prospect?

Met de module prospects binnen de relaties is dit eenvoudig af te vangen. Hierbij krijgen contacten binnen Odoo, welke nog geen klant zijn, maar waarop u wel uw prospects aanmaakt standaard is een prospect toegekend. U heeft binnen uw relatiebestand een goed onderscheid tussen uw prospects en uw daadwerkelijke klanten.

Verkoop kan met prospects werken, terwijl de rest van uw bedrijf alleen met het klantenbestand van doen heeft.

Zo behoudt u het overzicht over uw klanten binnen uw vele prospects in Odoo.

Maak vlot prospects aan op uw relaties

Met de module kunt u tevens vlot prospects maken van een geselecteerde groep contacten.  Filter hiertoe allereerst de contacten waarop u een prospect wilt aanmaken. Selecteer vervolgens deze contacten en start dan de wizard “Aanmaken prospects” in Odoo op.

U vult de benodigde gegevens van de prospects in en drukt op de knop “Prospects aanmaken”.

Vervolgens heeft u een groep prospects aangemaakt, waarop u de acties kunt gaan uitvoeren.

Beheer van prospects in Odoo

Met behulp van de CRM functionaliteit van Odoo kunt u prima uw prospects beheren en alle gemaakte activiteiten loggen en monitoren.

Onze module prospects maakt het mogelijk om uw relaties in klanten en/of prospects in te delen.  Dit maakt uw klantenbestand zuiver en eenvoudig.

Met de module kunt u tevens vlot prospects van uw contacten maken.

Kortom de verkoopafdeling kan prima aan de slag om van prospects echte klanten te maken.

Odoo – inzicht in één overzicht

Wij maken gebruik van Odoo, open source ERP software bestaande uit modules waarmee de functionaliteit in alle lagen van het bedrijf kan worden geoptimaliseerd. Zodoende wordt er een basis gecreëerd om groei te faciliteren voor nu en in de toekomst. De modules kunnen geleidelijk worden toegepast binnen uw bedrijf voor een gestroomlijnde implementatie. Alle modules zijn gekoppeld en werken samen als één applicatie. U kunt het bedrijfsproces in een overzicht aansturen en bijsturen.

Odoo logo