Ken uw contacten. Deel ze in branches en relatiegroepen

Voor uw communicatie naar uw contacten is segmentatie erg belangrijk. Hoe specifieker u bent in uw communicatie naar uw doelgroepen hoe succesvoller u bent.  Wij ondersteunen u graag met het behalen van succes en hiervoor geven wij u met Odoo een middel om uw contacten nadere te specificeren.

Segmenteren met branche en relatiegroep

Binnen Odoo heeft u een goede oplossing om labels aan uw contacten en contactpersonen te hangen.  Deze methode is erg flexibel en indien het goed wordt gebruikt, kunt u hier goed op filteren voor uw communicatie in uw marketingcampagnes en/of mailings.  De uitdaging voor de meeste klanten is om de labels zo helder en schoon mogelijk te houden, waarbij wij vaak ad hoc labels zien verschijnen, omdat het op het moment handig is om een label aan een contact te hangen.

Indien uw contactenbestand groter wordt, dan hebben wij opgemerkt dat het hanteren van labels niet goed blijft werken en hierom hebben wij voor onze klanten extra specificatie mogelijkheden voor de contacten ingebouwd, namelijk branche en relatiegroep.

Hiermee kunt u uw contacten beter specificeren aan de hand van hun wensen en hierop uw communicatie beter afstemmen.

Branches en klantgroepen beheren is eenvoudig

U bepaalt eerst uw indeling van branches en klanttypen bij de inrichting van Odoo.  Uiteraard kunt u deze later aanvullen.

Vervolgens kent u de branche en klanttype toe bij uw contacten.

Daarna gaat u met uw communicatie met de indeling aan de slag en kunt u gerichter met uw contacten communiceren.

Gewoon gegevens inlezen van externe bronnen

Het invoeren van contacten lijkt een hoop werk. Onze ervaring echter is dat er vele externe bronnen beschikbaar zijn, waar u de gegevens kunt inlezen.  Onze indeling op branches en klanttypen sluit vaak aan op de indeling van deze externe bronnen.

Binnen Odoo heeft u goede tools om deze externe gegevens in te lezen.

Graag helpen wij u met het inlezen van deze gegevens en/of bieden u een koppeling aan.

Prospects indelen in branche en klanttype in Odoo

Prospects zijn ook ingedeeld in branche en klanttype

Binnen uw prospects ziet u ook meteen de branche en klanttype in Odoo, zodat u hiermee ook meteen aan de slag kunt.

U kan hierdoor met gerichte communicatie de kans dat een prospect tot een offerte of order wordt gepromoveerd vergroten.

Beheer van uw relaties eenvoudig in Odoo

Met Odoo kunt u uitstekend met uw relaties communiceren.

U kunt marketingcampagnes opzetten, mailings verzenden, uw leads en prospects monitoren en de voortgang bewaken.

Door betere segmentatie kunt u hierin nog efficiënter en effectiever zijn

Odoo – inzicht in één overzicht

Wij maken gebruik van Odoo, open source ERP software bestaande uit modules waarmee de functionaliteit in alle lagen van het bedrijf kan worden geoptimaliseerd. Zodoende wordt er een basis gecreëerd om groei te faciliteren voor nu en in de toekomst. De modules kunnen geleidelijk worden toegepast binnen uw bedrijf voor een gestroomlijnde implementatie. Alle modules zijn gekoppeld en werken samen als één applicatie. U kunt het bedrijfsproces in een overzicht aansturen en bijsturen.

Odoo logo