ICP aangifte in Odoo

Voor onze Nederlandse Odoo klanten hebben wij het rapport ICP aangifte in Odoo ontwikkeld. De basisgegevens van dit rapport komen in principe uit de BTW - aangifte. De leveringen en diensten die u op de opgaaf ICP vermeldt, zijn een specificatie van het bedrag dat u invult in rubriek 3b van uw btw-aangifte (bron: Nederlandse belastingdienst)

Hoe bepalen wij de ICP aangifte in Odoo?

Indien u intracommunautaire leveringen of intracommunautaire diensten aan uw klanten levert binnen andere EU-landen, welke btw-aangifte moeten doen, dan moet u een opgave ICP indienen bij de belastingdienst. In principe horen de bedragen van deze aangiften overeen te komen met uw BTW -aangifte. Om dit voor onze Nederlandse Odoo klanten eenvoudig te houden hebben wij in aanvulling op onze BTW – aangifte het rapport ICP – aangifte ontwikkeld.

Als onderdeel van de oi1 reports in Odoo

Voor onze odoo klanten welke gebruik maken van de module boekhouding hebben wij ter aanvulling van de BTW – aangifte de ICP – aangifte ontwikkeld.

Indien u dit rapport uitdraait kunt u een periode kiezen waarop u de aangifte wilt doen. Ter controle kunt u ook de facturen zichtbaar maken waarop de aangifte betrekking heeft. Dit krijgt u te zien als u de optie details zichtbaar aanvinkt.

Vervolgens wordt het rapport uitgedraaid en heeft u de gegevens om deze bij de belastingdienst in te dienen. In principe sluiten de gegevens naadloos aan op uw BTW aangifte over dezelfde periode.

In Odoo kunt u uitstekend uw boekhouding doen. Het grote voordeel is dat u meteen vanaf uw werkzaamheden grotendeels de boekhouding voedt en u niet veel extra voor uw boekhouding apart hoeft te doen. U werkt namelijk binnen in pakket.

Met het rapport ICP – aangifte kunt u als klant van OntwikkelingInEenvoud vrij eenvoudig deze aangifte uitvoeren.

Onze consultants helpen u graag met de implementatie en inrichting van de boekhouding in Odoo

Odoo – inzicht in één overzicht

Wij maken gebruik van Odoo, open source ERP software bestaande uit modules waarmee de functionaliteit in alle lagen van het bedrijf kan worden geoptimaliseerd. Zodoende wordt er een basis gecreëerd om groei te faciliteren voor nu en in de toekomst. De modules kunnen geleidelijk worden toegepast binnen uw bedrijf voor een gestroomlijnde implementatie. Alle modules zijn gekoppeld en werken samen als één applicatie. U kunt het bedrijfsproces in een overzicht aansturen en bijsturen.

Odoo logo