Het dynamisch inlezen van data met Excel-templates in Odoo

Met het gebruik van standaard Odoo kunt u prima gegevens inlezen binnen een module of van 1 object.  Indien u verrijkte data wilt inlezen of grote databestanden dan heeft u een betere oplossing nodig. Dit hebben wij voor onze klanten met de module het dynamisch inlezen van data  vanaf Excel.

Excel als uitwisselingsmedium voor gegevens

Tijdens implementaties van Odoo, tussen bedrijven of binnen uw organisatie wordt vaak Excel gebruikt als middel om gegevens uit te wisselen.  Excel heeft het voordeel dat iedereen het kent en gegevens eenvoudig zijn aan te passen.  Hierdoor kan Excel geschikt zijn om data uit te wisselen en deze aan te passen.

Ook gebruikt men vaak Excel omdat bijna alle bedrijfsapplicaties in principe Excel kunnen exporteren en importeren.

Vanaf de standaard kan Odoo ook prima gegevens inlezen vanaf Excel of exporteren.

Indien de gegevens echter complexer worden in rijkheid en/of omvang, dan kan het inlezen van deze gegevens in Odoo een hoop werk met zich meenemen.

Wij houden het graag eenvoudig. Onze aanvullende module zorgt ervoor dat het inlezen vanaf Excel zo blijft.

Spreedsheet inlezen Odoo

Configureer welke velden u wilt inlezen vanaf Excel

Om te kunnen importeren met onze algemene import module dient u eerst van uw Excel-sheet aan te geven welke gegevens u wilt inlezen en op welke column deze gegevens zijn te vinden.

Dit doet u door bij het menu importeren en een nieuwe exceltemplate aan  te maken.

Hierbinnen geeft u welke velden u wilt inlezen en waar de velden zijn te vinden. Indien u een veld geen waarde geeft, dan wordt het veld ook niet ingelezen.

Dit hoeft u eenmaal in te stellen als u een bepaalde type Excel-bestand inleest. Daarna kunt u iedere keer als u een Excel-bestand met dezelfde opbouw inleest het template selecteren.

Gewoon het Excelbestand selecteren en inlezen in Odoo

U start het importeren vanaf Excel op met een wizard in het menu.

Dan selecteert u het Excel bestand en de configuratie template welke aangeeft hoe de velden in het bestand zijn gekoppeld.

Vervolgens drukt u op importeren en dan zal Odoo de gegevens voor u inlezen.

Data uitwisseling wij maken het eenvoudig met Odoo

De module Excel-templates maakt voor het inlezen gebruik van de standaard wijze waarop Odoo gegevens opslaat.  Deze methode werkt perfect als het om kleine hoeveelheden data gaat.

Wij maken het ook mogelijk om grote hoeveelheid gegevens uit te wisselen:

  • Indien het om een grote hoeveelheid gegevens gaat, dan kunt u kiezen om alleen gegevens toe te voegen, hierbij worden gegevens niet aangepast
  • U kunt ons de wizard zodanig configureren dat deze in de avond draait, zonder een gebruikersinterface.
  • Wij hebben een standaard koppeling met de database van Odoo met behulp van onze applicatie WTell, Hierbinnen worden gegevens heel snel in de database van Odoo ingelezen.

Kortom wij kunnen u ten allen tijde bijstaan.

Odoo – inzicht in één overzicht

Wij maken gebruik van Odoo, open source ERP software bestaande uit modules waarmee de functionaliteit in alle lagen van het bedrijf kan worden geoptimaliseerd. Zodoende wordt er een basis gecreëerd om groei te faciliteren voor nu en in de toekomst. De modules kunnen geleidelijk worden toegepast binnen uw bedrijf voor een gestroomlijnde implementatie. Alle modules zijn gekoppeld en werken samen als één applicatie. U kunt het bedrijfsproces in een overzicht aansturen en bijsturen.

Odoo logo