Handleidingen in Odoo

Binnen uw organisatie werkt u meestal gebaseerd op gestructureerde werkprocessen welke u heeft beschreven (ISO), maakt producten waarvan u de handleidingen naar uw klanten wilt meesturen en/of heeft u software welke uw bedrijfsproces ondersteund, uiteraard Odoo, waarbij het handig is om een handleiding mee leveren. Wij hebben voor onze klanten in Odoo geregeld dat dit in kan worden beheerd.

Gebruik van handleidingen

Het maken van goede handleidingen is een hoop werk. Dit is ook vaak nodig, omdat u wilt documenteren hoe een product, procedure of software module werkt. Als u dit eenmaal goed heeft beschreven kunnen verschillende mensen hiervan gebruik maken, zoals uw personeel, gebruikers, klanten en/of productie medewerkers. Het is hierom zonde dat onze ervaring is dat deze handleidingen vaak ergens op een server staan beschreven en men niet weet waar deze zijn te vinden.

Het is enorm handig dat deze handleidingen voor u in Odoo kunnen worden gedocumenteerd, zodat u deze vlot kunt vinden tijdens uw werkzaamheden. Dit is wel zo eenvoudig.

Mocht u behoefte hebben aan een goed beschreven werkproces in Odoo waarbij u bedrijf beter gaat functioneren, dan verwijzen wij u graag naar onze bedrijfsscan. Wij kunnen u ook ondersteunen met uw ISO – certificeringen.

De mogelijkheid om handleidingen in Odoo te beheren is een verdere implementatie van onze module documenten.

Meer over de module documenten

U maakt een handleiding aan

Een handleiding kan met de installatie van onze module op verschillende plekken in Odoo worden aangemaakt. In dit voorbeeld wordt een handleiding binnen de module Projecten aangemaakt.

U vult de gegevens bij de handleiding in. Bij de projecten geeft u bij welke module de handleiding hoort. De handleiding wordt nu gekoppeld aan een module binnen Odoo. U heeft de optie om de soort in de voeren en eventueel extra labels om het zoeken naar de handleidingen te vereenvoudigen.

Op het tabblad Info kunt u eventueel extra informatie aan de handleidingen toevoegen.

Vervolgens voegt u de handleiding als bijlage toe.

Voorbeeld: Gebruik bij Taken

Binnen Odoo kan een project worden verdeeld in verschillende taken welke afzonderlijk kunnen worden uitgevoerd. Voor onze medewerkers hebben wij de mogelijkheid gecreëerd om handleidingen aan taken te koppelen, zodat wij vlotter in het vervolg de handleiding kunnen vinden welke bij een taak hoort of voor de opbouw van kennis binnen ons bedrijf.

U ziet welke handleiding van toepassing is op de taak en bij de handleiding kunt u zien op welke taken deze wordt toegepast.

Dit maakt het eenvoudig om opdrachten te beschrijven in Odoo.

Zo kunnen handleidingen worden gekoppeld aan producten, klanten en werkopdrachten en kunt u deze versturen met mail sjablonen in Odoo.

Odoo voor ondersteuning van uw bedrijf

Met Odoo kunt u prima uw bedrijf administratief ondersteunen en verbeteringen bereiken.

Door handleidingen actief aan uw werkzaamheden te koppelen zullen ze actueel worden en daadwerkelijk actief worden gebruikt.

U kunt het gebruik volgen en de handleidingen aanpassen.

Odoo – inzicht in één overzicht

Wij maken gebruik van Odoo, open source ERP software bestaande uit modules waarmee de functionaliteit in alle lagen van het bedrijf kan worden geoptimaliseerd. Zodoende wordt er een basis gecreëerd om groei te faciliteren voor nu en in de toekomst. De modules kunnen geleidelijk worden toegepast binnen uw bedrijf voor een gestroomlijnde implementatie. Alle modules zijn gekoppeld en werken samen als één applicatie. U kunt het bedrijfsproces in een overzicht aansturen en bijsturen.

Odoo logo