Efficient controleren boekingen op grootboekrekeningen

U voert uw dagelijkse boekhouding in Odoo en wilt bij de periodieke afsluiting vlot en eenvoudig controleren of u uw boekingen correct heeft uitgevoerd.  Dit om zeker te zijn dat u over de juiste gegevens beschikt.

Welke boeking klopt niet?

Iedereen welke met boekhouding te maken heeft. Weet het.  Het is niet altijd eenvoudig om alles meteen goed te boeken. Hoe zorgvuldig u ook bent en als er zaken dan niet helemaal op orde zijn, dan kunt u vele uren spenderen om het verschil op te sporen. U vindt u de ene foutieve boeking in Odoo. Met behulp van de standaard rapportage in Odoo kunt u uiteraard ook alle boekingen terug vinden, echter wij hebben het met onze module een stuk eenvoudiger gemaakt.

U draait het rapport grootboek analyse om uw boekingen te controleren

Om vlot uw boekingen na te lopen draait u het rapport grootboek analyse welke veel lijkt op een normale grootboekrapport.

In dit rapport kunt u vlot controleren of de verwachte saldo’s correct zijn en of u uw boekingen correct heeft uitgevoerd.  Als u het rapport met details uitdraait, kunt u tevens alle boekingsregels per grootboek controleren.  Op de achtergrond wordt er echter ook voor u een scherm per grootboek met boekingen aangemaakt.

Goede performance met actuele gegevens

Dit rapport haalt uit gegevens rechtstreeks uit de database van Odoo en kent in tegenstelling tot de standaard Odoo boekhoud rapporten een goede performance bij de grotere databases.  U hoeft dus niet meteen of pas in een latere fase gebruik te gaan maken van een management database voor uw management rapporten.  Ook heeft u het voordeel dat u periodiek vanaf uw database waarop wordt gewerkt uw boekingen kunt controleren en niet enkele dagen hoeft te wachten totdat uw management gegevens zijn bijgewerkt. Wij houden het voor u eenvoudig.

U corrigeert binnen de schermweergave uw foutieve boeking.

Tijdens het draaien van het rapport worden de gegevens verzamelt welke u binnen het overzicht Grootboek analyse van Odoo kunt ophalen.  Binnen dit overzicht kunt u alle boekingen op het grootboek binnen een periode zien.  Tevens kunt u de boekingen selecteren en eventueel corrigeren mocht dit nodig zijn.

Boekhouden in Odoo is eenvoudig

Met Odoo kunt u prima uw boekhouding doen.  Het is fantastisch dat uw boekhouding is geïntegreerd met uw andere werkprocessen, zoals CRM, planning, inkoop en verkoop.

Indien u met ons samenwerkt kunnen wij ervoor zorgen dat uw boekhouding zonder veel inspanning goed kunt doen met een goed overzicht van uw bedrijfsprestaties

Odoo – inzicht in één overzicht

Wij maken gebruik van Odoo, open source ERP software bestaande uit modules waarmee de functionaliteit in alle lagen van het bedrijf kan worden geoptimaliseerd. Zodoende wordt er een basis gecreëerd om groei te faciliteren voor nu en in de toekomst. De modules kunnen geleidelijk worden toegepast binnen uw bedrijf voor een gestroomlijnde implementatie. Alle modules zijn gekoppeld en werken samen als één applicatie. U kunt het bedrijfsproces in een overzicht aansturen en bijsturen.

Odoo logo