Calculatie in Odoo

Indien u offertes maakt voor uw productie of installatie van uw producten is het handig dat u een voorcalculatie maakt van de werkzaamheden. Gebaseerd op deze calculatie kunt u dan inschatten wat u kosten zijn om uw dienst of product te leveren. Met de module Calculatie binnen Odoo zorgen wij ervoor dat u dit vlot kunt uitvoeren. Uw voordelen:

  • Alle calculaties vlot en inzichtelijk bij de hand.
  • Calculaties kunt u snel invoeren binnen 1 scherm.
  • Automatisch offertes maken aan de hand van uw calculatie.
  • Vlot orders maken aan de hand van uw calculatie.
  • U kunt uw calculaties controleren aan de hand van de gerealiseerde kosten (VC/NC overzicht).

Kortom stop met het maken van calculaties in Excel of andere ingewikkelde systeem.

Gebruik Odoo en uw calculaties zijn onderdeel van uw totale bedrijfsproces.

Maak eenvoudig een calculatie aan.

Met het calculeren in Odoo heeft u het invoergebruik van Excel en het voordeel dat u met een database werkt.

U maakt vlot een calculatie aan.

U kunt verschillende onderdelen aan uw calculatie toevoegen welke door u nader zijn te definieren, zoals:

  • Calculaties
  • Producten
  • Bewerkingen
  • Een groep van bewerkingen (Routing)

 

U kunt deze onderdelen eenvoudig combineren in uw calculatie en hieruit komt een bedrag. De vaste kosten en de tarieven kunt naar wens binnen de calculatie aanpassen.

Deze calculatie kunt u uitdraaien om deze verder goed te analyseren. U kunt meteen een offerte in Odoo aanmaken gebaseerd op uw voorcalculatie.

U kunt hierbinnen kiezen om een dummy artikel aan te maken of een bestaande te gebruiken. De dummy gebruikt voor artikelen welke klantspecifiek zijn en u slechts eenmaal gebruikt.

Snel calculeren dus geen probleem binnen Odoo en u kunt meteen uw offerte versturen of online beschikbaar stellen.

 

 

 

Vertel mij meer over Odoo

Maak van uw calculatie een order en begin de levering

Als u de calculaties binnen Odoo aanmaakt, dan is de kans ontzettend groot dat uw offertes orders worden. Dit omdat u goede prijzen kunt afgeven en uiteraard snel offertes kan maken.

Vervolgens wilt u de producten en diensten gaan leveren.  Dit gaat uiteraard grotendeels automatisch, omdat u een goede calculatie heeft aangemaakt.  In dit voorbeeld wordt overigens uitgegaan van de inrichting voor een productiebedrijf binnen de maakindustrie en wordt door Odoo een productieopdracht gemaakt.

Voor installatiebedrijven wordt er een project met de daarbijbehorende inkopen aangemaakt. Uiteraard kunt u desgewenst beide methoden met elkaar combineren. Dit is de flexibiliteit van Odoo.

Voor het maken van een order drukt u op de knop.  Maak en order.

Op dat moment maakt Odoo van de offerte een order en wordt er een productieopdracht aangemaakt om het onderdeel te maken.  De opbouw van de productieopdracht is uiteraard gebaseerd op de gegevens van de calculatie.

U maakt vlot opdrachten aan vanaf een calculatie en de werkvoorbereidingstijd is minimaal

 

Calculeren kan snel met Odoo

Uiteraard zullen wij uw unieke wijze van calculeren binnen Odoo moeten verwerken. Onze consultants hebben ruim 15 jaar ervaring met verschillende productie en installatiebedrijven en kunnen  u hierbinnen goed bijstaan.

U kunt vlot met Odoo gaan calculeren en neem vandaag nog contact met ons op om dit voor uw bedrijf te realiseren.  Het is zonde wanneer u met complexe software werkt welke u veel tijd kost of dat u in Excel moet calculeren.   Dan moet u namelijk bij een order handmatig alle gegevens in voeren.

Vlot calculeren willen wij ook.