Upgrade van Odoo8 naar Odoo10

Wij merken dat vele bedrijven welke gebruik maken van Odoo nog steeds met Odoo8 werken. Dit was de laatste versie van Odoo voordat Odoo het business model heeft gewijzigd naar een Business en een Community versie. Tevens verbazen wij ons soms over de hoeveelheid maatwerk welke sommige bedrijven aan Odoo hebben gekoppeld en de wijze waarop deze is opgebouwd. Er is vaak binnen dergelijke organisaties een grote angst dat het upgraden van Odoo een grote investering in tijd en geld is, men functionaliteiten verliest of men verplicht wordt de business versie te nemen.

Upgrade kan een vereenvoudiging betekenen

Een upgrade van Odoo8 kan echter eenvoudig worden gerealiseerd. De aannames zijn vaak gebaseerd op een gebrek aan kennis over en van Odoo. Wij maken vaak een bedrijfsscan van de bedrijfsprocessen en definiëren dan de functionaliteiten welke nodig zijn. Daarna besluiten wij in hoeverre dit binnen Odoo10 vanaf de standaard wordt opgelost en/of wij dit kunnen vervangen door onze standaard aanvullende maatwerkmodulen. Daarna gaan wij het overgebleven bestaande maatwerk analyseren.

In de praktijk lukt het ons om tussen de 70-80% van het maatwerk van klanten te laten vervallen. Het wordt opgelost binnen Odoo10 of de klant gaat anders werken binnen Odoo, waardoor het maatwerk niet meer nodig is. Dit bespaart onze klanten veel tijd en geld aan onderhoud.

De uiteindelijke migratie

Aan de hand van onze analyse bouwen wij voor onze klanten hun Odoo binnen Odoo10 netjes opnieuw op, zodat alle fouten in de code en andere zaken niet meer terugkomen na de migratie. Er wordt een database analyse van de verschillen binnen Odoo8 van de klant en onze nieuwe Odoo10 gedraaid. Daarna converteren wij vervolgens alle gegevens van 8 naar 10. Wij gebruiken hiervoor onze tool WTell. Hiermee is de uiteindelijke upgrade van Odoo8 voor u eenvoudig geworden en gaat uw bedrijf ook beter met Odoo werken.

De upgrade levert u een organisatie verbetering op en geeft u minder onderhoudskosten

Odoo Data Migratie

Financiële modulen

Bij de upgrade van Odoo8 naar Odoo10 dient extra aandacht te worden geschonken aan de financiële modulen, omdat deze van Odoo8 naar Odoo9 radicaal zijn gewijzigd. Dit is voor ons grotendeels het opleiden van de klant. Daarnaast dient extra aandacht worden geschonken aan het overzetten van de financiële data. Indien de klant de community versie wil blijven gebruiken dan zal ook functionaliteit verdwijnen, waarvoor wij alternatieven hebben ontwikkeld.

Boekhouding van Odoo8 naar Odoo10

Projecten op uren

De registratie van uren op projecten en de facturatie hiervan is bij de upgrade Odoo8 naar Odoo9 ook grotendeels gewijzigd. Wij hebben voor onze klanten een aanvullende module ontwikkeld, waarbij deze functionaliteit naar onze mening beter geïmplementeerd weer terugkomt.

Registratie van uren in projecten in Odoo

Module kennis valt weg

De module kennis is vervallen na de upgrade van Odoo8. Het idee achter de module was dat je documenten goed kon beheren in Odoo. Deze modulen hebben wij middels maatwerk binnen Odoo voor onze klanten vervangen of u kunt kiezen om onze documenten module binnen WTell te gaan gebruiken

Beheer documenten in Odoo

Ga verder met Odoo en stop niet bij Odoo8

Indien u gebruik maakt van Odoo8 en u bent nog geen klant van ons neem dan contact op en ga verder met Odoo. Het is zonde dat u bij een oude versie blijft hangen en alle nieuwe zaken gaat missen. Ook zijn wij overtuigd dat wij uw bedrijf veel beter kunnen laten werken, waardoor u uw medewerkers beter kunt inzetten. U verdient het beste met Odoo. U verdient eenvoud.

Ja wij gaan ook upgraden