Maatwerk of standaard binnen Odoo

Bedrijven werken met standaard online software voor hun administratie. Andere organisaties kiezen voor het gebruiken van complexe software (ERP). Het gebruik van deze software is vaak onvoldoende. Wij zien in de praktijk dat de beloofde opbrengsten vaak niet worden gehaald. Hoe kunt u wel deze opbrengsten realiseren? Moet u een complex maatwerk traject voor uw bedrijf opstarten om wel de goede software ondersteuning te krijgen?

Is er een alternatief? Ja kies voor vrijheid. Kies voor Odoo.

Bedrijfsprocessen eerst.

Indien u begint te werken met Odoo dan zorgen wij er allereerst voor dat uw bedrijfsprocessen goed zijn beschreven. U behaalt al voordelen, omdat wij dan voor u uw proces verbeteren, zonder dat u meteen met de nieuwe software gaat werken.

Wij merken dat prospects veelal bezig zijn met de software zelf: Snel inzoomen in de details van schermen en functionaliteiten. De belangrijkste vraag is echter hoe moeten de processen worden ingeregeld? 

De volgende punten zijn hierbinnen veel relevanter:

 • Ontmoet u een partij welke u goed kan ondersteunen met de groei en inrichting van uw bedrijf.
 • Is het software product in staat om flexibel mee te groeien en aan te passen aan uw bedrijfswensen.

Wij geloven dat wij dit u met Odoo kunnen leveren.

Eerst Odoo standaard

Wij gaan bij een implementatie in de meeste gevallen eerst uit van de Odoo standaard. Dit is omdat deze standaard vaak binnen alle modulen binnen Odoo wordt gehanteerd. U leert als bedrijf Odoo goed kennen. Daarnaast behaalt u vaak al winst, omdat u:

 • Geïntegreerd gaat werken
 • Werkt met een pakket met een eenvoudige goede interface
 • Overzicht krijgt in uw bedrijf.
 • Afscheid neemt van een klassieke ERP – oplossing. U bent goedkoper uit.
Odoo Standaard modulen

Odoo maatwerk

In deze periode ontdekken wij vaak samen dat er een verschil zit in wat u nodig heeft en wat Odoo u vanaf de standaard kan bieden.  Hierbinnen maken wij vaak de volgende keuzen:

 • Accepteren dat de oplossing niet 100%.  U heeft afdoende aan 90% en de kosten van de overige 10% zijn te hoog.
 • Aanvullende module installeren, welke voor u een goede oplossing biedt.  Binnen Odoo is een grote community, waarbinnen vele modulen worden ontwikkeld. Wij onderzoeken de kwaliteit van deze modulen en zullen indien voor onze klanten handig deze voor u installeren.
 • Het ontwikkelen van een eigen aanvullende module.
Odoo maatwerk

Flexibiliteit met Odoo

Indien u als bedrijf kiest voor  Odoo dan kiest u voor flexibiliteit  U kunt op verschillende manieren uw software behoefte oplossen, o.a:

 1. Standaard Odoo
 2. Modulen van de community
 3. Modulen van OntwikkelingInEenvoud
 4. Maatwerk modulen.

Dit geeft u de mogelijkheid om per onderdeel binnen uw bedrijfsproces te kiezen waar u vanuit wilt gaan.   In de meeste gevallen zal de standaard oplossing afdoende moeten zijn.  Zaken welke u bedrijf echter uniek maakt, zal allicht met maatwerk moeten worden ondervangen.

Binnen Odoo is dit eenvoudig te realiseren en wij helpen u hier graag mee.

Geen keuze tussen standaard of maatwerk. Wij kiezen voor Odoo. Flexibiliteit