Maakbedrijf begin met Odoo

Er is nu veel werk voor maakbedrijven. De productiebedrijven hebben het erg druk. De vraag naar producten stijgt. De economie draait goed.

Vele maakbedrijven hebben hun bedrijfsprocessen nog niet goed geautomatiseerd. Is dit wel nodig? Het gaat toch goed! Toch zijn er meer dan genoeg redenen om eenvoudiger met Odoo te gaan werken.

  1. Het verbeteren van de inzet van bedrijfsmiddelen (efficientie)
  2. Bespaar kosten door verbeterd werken en de inzet van een modern ERP-pakket
  3. Alle gegevens worden centraal opgeslagen.
  4. Integratie met softwarepakketten of het verminderen van het aantal gebruikte pakketten.

Het verbeteren van de inzet van bedrijfsmiddelen (efficientie)

Met Odoo worden de processen in het productiebedrijf ondersteunt.  Alle bedrijfsprocessen worden binnen 1 pakket uitgevoerd.  Er is overzicht en inzicht over het gehele maakbedrijf.  Dit is actueel en eenvoudig op verschillende manieren te benaderen. U gebruikt de klassieke PC, tablet, telefoon. Tijdens vakanties of tijdens een buitenlandse congressen heeft u altijd zicht op het verloop van uw bedrijfsprocessen.

Het voordeel is enorm. Er kan namelijk meteen worden bijgestuurd om de levertijden te verbeteren en werknemers goed in te zetten.  De doorstroming van de goederen en de inzet van de machines van uw productiebedrijf zijn optimaal. U gaat kortom voorspelbaarder werken. U verdient gewoonweg meer geld.

Productieproces ondersteunt door Odoo

Bespaar kosten door verbeterd werken en de inzet van een modern ERP-pakket.

De inzet van Odoo met 22 euro per gebruiker per maand bespaart dure klassieke ERP -licenties. De kostenbesparing is enorm. 

Daarnaast ontstaat door de integratie van CRM, ERP, PLM en kwaliteitsbewaking een duidelijk overzicht waar je kosten kunt besparen.

Geintegreerd werken door een productiebedrijf in Odoo biedt enorme voordelen

Zo ontdek je vanaf je CRM dat bepaalde producten door bepaalde klanten veel worden gevraagd. De productie is echter niet altijd betrouwbaar en dit komt door een gebrekkige kwaliteit van de aangeleverde halffabrikaten. Door zaken te doen met een andere toeleverancier neemt de betrouwbaarheid toe en dalen de kosten. Door de verbeterde leverbetrouwbaarheid kunt u uw klanten beter bedienen. Dit kunt u communinceren met uw CRM. Zie hier de enorme voordelen van geintegreerd werken.

Alle gegevens worden centraal opgeslagen

Met Odoo worden alle gegevens centraal opgeslagen. Hierdoor is alle informatie voor iedere medewerker en afdeling beschikbaar te maken. Dit zorgt ervoor dat men geintegreerd gaat werken. De organisatie werkt als een naar een doel toe. Voor het goed functioneren van uw medewerkers is het essentieel dat zij toegang hebben tot informatie. Dit wordt steeds belangrijker.

Integratie met softwarepakketten of het verminderen van het aantal gebruikte pakketten

Door de integratie van CRM, ERP en andere toepassingen binnen Odoo hoeft u geen meerdere software pakketten aan te schaffen. Dit scheelt u tijd in softwarekosten. U werkt geintegreerd en heeft geen complexe koppelingen nodig. Voor iedere toepassing is meestal wel een app ontwikkeld binnen Odoo.

Daarnaast kunnen wij in principe software koppelen aan Odoo en/of een specifieke app voor uw unieke toepassing ontwikkelen.

Met Odoo minder software nodig

De perfecte keuze is Odoo met OntwikkelingInEenvoud

Indien u kiest om Odoo binnen uw productiebedrijf in te zetten, dan heeft u een goede keuze gemaakt. Maak deze keuze dan perfect. Kies voor OntwikkelingInEenvoud (oi1) als uw implementatie partner. Wij werken met ervaren consultants binnen de maakindustrie. U heeft het reeds druk. Neem geen risico en zorg ervoor dat u werkt met ervaren mensen binnen de ERP en de maakindustrie.

Met Odoo en OntwikkelingInEenvoud zult u als productiebedrijf de voordelen van het software gebruik snel ervaren.