Bedrijven in Odoo (multi company)

Multi Company. Als ondernemer wilt u uw risico's spreiden of voor de markt met verschillende bedrijven (merken) werken. Deze verdeling wilt u terugzien in uw software pakket. Hoe is dit goed op te lossen? U denkt aan de volgende mogelijkheden:

  • Verschillende softwarepakketten.  Dit betekent dubbele kosten en medewerkers moeten aan verschillende pakketten wennen.
  • Verschillende databases binnen 1 pakket.  Dit betekent opnieuw inloggen voor uw medewerkers, welke voor beide ondernemingen werken.  Het maken van gecombineerde rapportages wordt ingewikkeld. U dreigt het overzicht te verliezen.
  • Maken van ingewikkeld maatwerk om dit bij een klassiek ERP-pakket goed op te lossen.  U krijgt uiteindelijk wat u wilt, echter het kost tijd en is duur.  U wilt investeren in uw eigen bedrijf en niet in een software pakket.

Hoe is dit eenvoudig op te lossen?

Zet de standaard  multi company functionaliteit (meerdere bedrijven) van Odoo aan.  U kunt meteen verschillende bedrijven gaan beheren in Odoo

Meerdere bedrijven met Odoo

  1. In Odoo wordt de optie meerdere bedrijven eenvoudig aangezet door het maken van een vinkje bij de optie Multi bedrijf.
  2. U kunt dan kiezen om vanaf de standaard uw contacten en/of producten tussen de bedrijven te delen. Het is namelijk erg onhandig als u deze dubbel zou moeten invoeren.
  3. Vervolgens kunt u bedrijven in Odoo aanmaken, o.a. het moederbedrijf, productiebedrijf, service bedrijf en allicht de buitenlandse vestiging in Frankrijk als een apart bedrijf.
  4. De holding structuur kunt u in Odoo invoeren, zodat u deze kunt gebruiken voor uw rapportages.
  5. U kunt gebruikers toekennen aan de verschillende bedrijven in Odoo, zodat zij binnen de door u gekozen bedrijven kunnen werken.
  6. Het wisselen voor gebruikers per bedrijf is vrij eenvoudig. Door rechts bovenin voor een ander bedrijf te kiezen.

Recentelijk hebben wij een totale Odoo implementatie voor een klant uitgevoerd voor lagere kosten dan de klassieke ERP-leverancier de multi company inrichting voor het bedrijf aanbod. Daarnaast is onze klant nu klaar voor de toekomst. Waar investeert u uw geld in?

Odoo ondersteunt meerdere bedrijven vanaf de basis.

Het fijne van Odoo is dat multi company reeds vanaf de basis wordt ondersteund. U kunt door simpele instellingen een eind komen.   U kunt dit uiteraard zelf doen.

Graag adviseren wij u over de inrichting en de wijze waarop u de verschillende applicaties in Odoo kunt inrichten om goed te gaan werken met meerdere bedrijven.  Wij hebben dit reeds voor meerdere bedrijven gedaan en u hoeft dit dan niet zelf te leren. 

Dit scheelt u leergeld en u kunt erop vertrouwen dat de door ons gekozen oplossing voor u gaat werken.

Odoo multicompany in principe kan een kind de was doen

Het grote voordeel van de multi company oplossing van Odoo is dat de standaard applicaties dit vanaf de basis ondersteunen. Het is een kwestie van inrichten en adviseren om met meerdere bedrijven in Odoo te gaan werken. 

OntwikkelInEenvoud helpt u om met meerdere bedrijven te werken

Met Odoo kunt u eenvoudig de optie meerdere bedrijven aanzetten en inrichten. Het is verstandig dit met OntwikkelInEenvoud te doen.  Wij zorgen ervoor dat uw rapportages goed worden ingericht en dat Odoo correct werkt om met meerdere bedrijven te werken.

Neem meteen contact met ons op en u zult zien dat de software uw bedrijf echt gaat ondersteunen.

Odoo ondersteunt uw bedrijf echt. U gaat groeien in eenvoud.

Rapporteren over de verschillende bedrijven, vestigingen binnen uw bedrijf is nu kinderspel geworden.

Ja wij willen ook eenvoudig met meerdere bedrijven in de software gaan werken.